Mondhygiënist/preventie-assistent

Waarom naar de mondhygiënist?

Er zijn uiteenlopende redenen denkbaar waarom het verstandig is om regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Zo kan het advies bijvoorbeeld van uw tandarts komen, wanneer deze constateert dat de kwaliteit van uw gebitsonderhoud of mondhygiëne te wensen overlaat. Omdat de mondhygiënist gespecialiseerd is in preventieve mondzorg, weet deze als geen ander hoe u uw mond, tandvlees en gebit in perfecte staat kunt houden. Op deze manier kunt u in samenwerking met de mondhygiënist er veel aan doen om de conditie van uw gebit te verbeteren. Het is niet uitzonderlijk om last te hebben van tandplak of ontstoken tandvlees, maar als er niets aan gedaan wordt bestaat er een kans dat de problemen erger worden. Een mondhygiënist leert u wat u kunt doen, zodat uw gebit uw leven lang gezond blijft.

Wat doet een preventie-assistent?

De preventie-assistent is een tandarts-assistent met een aanvullende opleiding. De preventie-assistent richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen als gingivitis en parodontitis. Hij/zij controleert de staat waarin het tandvlees verkeert en corrigeert daar waar nodig het poetsgedrag. De assistent geeft patiënten instructie, voorlichting en voert gebitsreinigingen uit. Bij kinderen sealt hij/zij kiezen, deze worden dan preventief voorzien van een beschermende laklaag.

Wat kost de behandeling bij de mondhygiënist/preventie-assistent?

Tot 18 jaar worden de behandelingen bij een preventie-assistent of mondhygiënist vergoed vanuit de basis verzekering door uw zorgverzekeraar. Bent u 18 jaar of ouder, dan wordt preventieve mondzorg niet vergoed vanuit de Basisverzekering. In de meeste gevallen krijgt u voor mondzorg vanaf 18 jaar alleen een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering voor tandarts, preventie-assistent/mondhygiënist of tandprotheticus. De maximale vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en afhankelijk van uw aantal sterren. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De standaard-behandeling bij de mondhgygiënist/preventie-assistent is onlosmakelijk samengesteld uit preventie/voorlichting (code M01 en/of M02) en tandsteenverwijdering (code M03). Per 1 januari 2013 dienen wij deze behandelcodes op basis van een 5-minuten tarief te hanteren.

De meest voorkomende m03 codes met bijhorende prijs:

code m03 prijs
m03 5 min €11,85
m03 10 min €23,70
m03 15 min €35,55
m03 20 min €47,40
m03 25 min €57,25
m03 30 min €71,10
m03 35 min €82,95
m03 40 min €94,80
m03 45 min €106,65

U kunt voor een afspraak bij de mondhygiënist terecht bij de volgende vestigingen:

Tandzorg Voorburg Savalle, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Heiloo, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Vlaardingen, klik hier voor de contactgegevens.

U kunt voor een afspraak bij de preventie-assistent terecht bij de volgende vestigingen:

Tandzorg Westland, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Delft, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Houtwijk, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Voorburg Savalle, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Hoek van Holland, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Rotterdam Delfshaven, klik hier voor de contactgegevens.

Tandzorg Vlaardingen, klik hier voor de contactgegevens.