Orthodontist Delft

Wat is een orthodontist?

Een orthodontist is een tandarts die zich verder gespecialiseerd heeft in de orthodontie. De orthodontist houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. De term ‘orthodontie’ komt van de Griekse termen orthos (‘recht’) en odontos (‘tand’). Het rechtzetten van tanden, kaken en kiezen doet de orthodontist met behulp van orthodontische apparatuur.

Een mooi regelmatig gebit zorgt ervoor dat iemand goed kan bijten, kauwen, praten en lachen. Bovendien is een gebit met rechte tanden makkelijker schoon en daardoor gezond te houden. De orthodontist kan ervoor zorgen dat het gebit op een goede manier gecorrigeerd wordt.

Opleiding orthodontist Delft

Bij Tandzorg Groep kun je ook terecht voor orthodontische behandelingen. Wij hebben een ervaren orthodontist in huis die na een universitaire studie tandheelkunde een vierjarige fulltime specialisatie in de orthodontie heeft gevolgd. Daardoor heeft de orthodontist een belangrijke meerwaarde: hij is als geen ander in staat om de vele mogelijke kaakafwijkingen en scheve gebitten op een goede manier te onderzoeken en te behandelen.

Onze orthodontist is na een succesvolle afronding van deze in totaal tien jaar durende opleiding uiteraard ingeschreven bij het specialistenregister van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT)

De behandeling

Een orthodontist handelt volgens een vast protocol, waarin de patiënt in meerdere behandelingen zo goed mogelijk geholpen zal worden. Het beugeltraject duurt gemiddeld zo’n 2 tot 3 jaar. Lees hier meer over de behandeling. In het kort bestaat de behandeling uit de volgende stappen

  • Eerste afspraak: consult, voorlopende schatting kosten
  • Tweede afspraak: uitgebreid onderzoek, opstellen behandelplan, kostenraming
  • Actieve behandeling: het plaatsen van de beugel
  • Controle: elke 4 tot 6 weken controle van de beugel en gebit
  • Nacontrole: verwijderen beugel, periodieke nacontrole

Maak een afspraak met orthodontist Delft

Wilt u meer informatie over een orthodontische behandeling of wilt u een intakegesprek? Neemt u vooral contact op met onze praktijk in Delft Centrum, waar onze orthodontist gehuisvest is. U kunt de praktijk gemakkelijk bereiken per telefoon (015-2142833) of per mail (info@tandzorgdelftcentrum.nl).

Dit artikel is geplaatst in .