Vaste prothese

U heeft geen eigen tanden of kiezen meer en u wilt het gevoel van uw eigen gebit zo goed mogelijk benaderen? Of bent u toe aan een prothese, maar ziet u op tegen alle nadelen van een loszittende constructie? Dan is de keus eigenlijk niet moeilijk: kies dan voor een vaste prothese!

Voor wie is een vaste prothese geschikt?

De vaste prothese is alleen geschikt voor:

  • Patiënten die geen eigen tanden meer hebben
  • Patiënten die graag voor een vaste en structurele oplossing gaan
  • Patiënten die een zeer goede, regelmatige mondhygiëne hebben

Dit laatste is van belang gezien het feit dat de prothese niet uitneembaar is door de patiënt.

De werking van een vaste prothese

Deze prothese wordt op 4 tot 6 implantaten (kunstwortel) in uw boven- en/of uw onderkaak bevestigd en zit muurvast. Bij de vaste prothese maken we gebruik van de All-on-4 / All-on-6 methode.

ALL-ON-4 / ALL-ON-6 methode

Hierbij wordt een compleet werkstuk (boog met tanden) vastgezet op slechts 4 of 6 implantaten. Doordat de twee achterste implantaten schuin naar achteren in uw kaak worden geplaatst, wordt er voldoende steun gecreëerd voor het complete werkstuk. Er wordt voor het plaatsen van de implantaten gebruik gemaakt van een digitale mal. Daardoor worden de implantaten zeer nauwkeurig geplaatst en uw tandvlees hoeft niet gehecht te worden. Er is dan ook nauwelijks kans op napijn.

De implantaten zijn na 6 tot 12 weken goed in uw kaakbot verankerd en uw nieuwe vaste prothese is dan klaar om definitief op de implantaten bevestigd te worden. In de tussentijd kunt u uw eigen kunstgebit blijven dragen, dus u hoeft nooit zonder tanden de deur uit te gaan.

Voordelen van een vaste prothese
  • De prothese zit muurvast vast en geeft een perfect gevoel van vrijheid
  • Smaak en gevoel zijn terug door het ontbreken van een gehemelteplaat (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak)
  • De nieuwe tanden voelen natuurlijk aan en zijn niet van echt te onderscheiden
  • Ingevallen wangen en slinken van het kaakbot worden zo voorkomen
  • U hoeft uw kunstgebit niet meer dagelijks uit te nemen
  • U poetst uw nieuwe tanden alsof ze van uzelf zijn (goede mondhygiëne is essentieel, aangezien de prothese niet uitneembaar is)

Maak een afspraak

Overweegt u een vaste prothese of een kunstgebit? Bel of mail ons om een afspraak te maken bij een van onze 8 praktijken in Noord- en Zuid-Holland.