Rebasen

Rebasen is het laten aanpassen van het kunstgebit of klikgebit zodat deze weer perfect in uw mond past. Wanneer u al een tijdje een kunstgebit of klikgebit draagt slinken en veranderen uw kaken doordat er geen wortels van tanden en kiezen meer in de kaak zitten. Doordat uw kaken slinken, maar uw kunstgebit of klikgebit hetzelfde blijft, is de pasvorm van de prothese na een tijd niet meer optimaal. Dit kan problemen geven zoals:

  • Loszitten van het kunstgebit/klikgebit, waardoor u niet meer goed durft te lachen, praten en eten
  • Drukplekken (pijnlijke plekken op het tandvlees of op uw wang)
  • Wildgroei van tandvlees

Laat uw kunstgebit of klikgebit op tijd controleren

Wij raden u aan om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle aan uw kunstgebit of klikgebit. Ook wanneer u geen last heeft. Door te rebasen kunnen problemen voorkomen worden of op tijd worden opgelost. Dit zorgt niet alleen voor optimaal draagcomfort, maar een goede pasvorm zorgt er ook voor dat er minder makkelijk vuil kan ophopen onder uw kunstgebit of klikgebit.

Bij een klikgebit op implantaten is een halfjaarlijkse controle ook zeer belangrijk voor de garantie van uw implantaten. Problemen met betrekking tot de implantaten kunnen dan voorkomen worden of op tijd worden opgelost. Zo behoudt u altijd uw garantie en bent u verzekerd van een optimale en langdurige implantaatvoorziening.

Maak een afspraak om te rebasen

Denkt u dat het tijd is om uw kunstgebit te laten rebasen? Bel of mail ons om een afspraak te maken bij een van onze 8 praktijken in Noord- en Zuid-Holland. We helpen u graag!