Kunstgebit

Is uw gebit niet zo gezond en mist u een flink deel van uw eigen tanden of kiezen? Denkt u dan eens aan een kunstgebit. Ons land heeft meer dan 2 miljoen dragers van een kunstgebit, dus velen zijn u al voor gegaan.
Een kunstgebit, ook wel prothese genoemd, vervangt ontbrekende tanden en kiezen en u kunt deze zelf in en uit doen.

Volledige prothese

Bij een volledige prothese plaatsen we zowel in de onderkaak als in de bovenkaak een prothese. Het bovenste deel van de prothese heeft een gehemelteplaat, het deel dat de onderkaak omsluit heeft de vorm van een hoefijzer.

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese (plaatje) kan een oplossing zijn wanneer u nog deels uw eigen gezonde tanden heeft. Deze gebruiken we dan als basis ter bevestiging van een plaatje of frameprothese.

Wennen aan een kunstgebit

Ondanks dat onze protheses volledige op maat worden gemaakt is het toch altijd wennen en voelt het in het begin niet hetzelfde als uw eigen tanden. Het is belangrijk dat u toch zo snel mogelijk probeert te wennen aan uw nieuwe prothese. Ons advies is: houd uw nieuwe kunstgebit direct in en probeer er meteen mee te eten en praten. Mocht er toch druk of pijn ontstaan, dan staan wij altijd voor u klaar om de nodige aanpassingen te doen.

Reparaties aan uw kunstgebit

Is uw kunstgebit kapot of beschadigd? Neem dan contact met ons op. Reparaties aan kunstgebitten vinden op afspraak plaats. Onze medewerkers informeren u graag. Een spoedreparatie kan meestal direct worden uitgevoerd.

Klikgebit – dat klikt u zelf vast!

Veroorzaakt uw kunstgebit regelmatig pijn, zit het (te) los of is kauwen en/of praten lastig? Is uw tandvlees geïrriteerd of zit uw gebit zo los dat u niet meer durft te lachen? Dan is het klikgebit dé oplossing voor u!

Maak een afspraak

Overweegt u een klikgebit of kunstgebit? Bel of mail ons om een afspraak te maken bij een van onze 8 praktijken in Noord- en Zuid-Holland. Wij helpen u graag!