Klikgebit

Zit uw kunstgebit (te) los? Of heeft u moeite met kauwen of praten? Dan bent u een van de vele prothesedragers die daar last van heeft! Deze klachten komen vaker voor en worden voornamelijk veroorzaakt door het slinken van het kaakbot. Dit slinken is een natuurlijk proces en wordt veroorzaakt door het ontbreken van tanden en kiezen. Daardoor ontstaat er ruimte tussen het kaakbot en de prothese en komt de prothese los te zitten. Het klikgebit kan een goede oplossing zijn.

Voordelen van het klikgebit

  • Weer zorgeloos lachen, praten en eten.
  • Gevoel van zekerheid groeit.
  • Smaak en gevoel zijn terug door ontbreken van een gehemelteplaat.
    (niet bij gewone prothese in bovenkaak).
  • Voorkomt slinking van kaakbot en het invallen van de wangen.
  • Makkelijk te reinigen; u doet het klikgebit zelf uit en in.
  • Vergoeding vanuit basisverzekering m.u.v. wettelijke bijdrage en eigen risico.

Vergoeding klikgebit door zorgverzekeraar

Voor een klikgebit bestaat een vergoeding vanuit de basisverzekering, m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico. Wij helpen u graag en verzorgen voor u de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. De voorwaarden zijn onder meer dat u al een gebitsprothese draagt of dat u volledig tandeloos bent.

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u geïnteresseerd bent in een klikgebit nodigen wij u van harte uit voor een gratis intakegesprek bij een van onze acht praktijken. Maak al uw wensen aan ons kenbaar en wij informeren u uitgebreid. Zowel over de mogelijkheden als over de behandeling. Al onze behandelaars hebben jarenlange ervaring met klikgebitten en helpen u graag weer aan een spontane, zekere lach.