Kindertandheelkunde

Ook een het gebit van uw kind(eren) is belangrijk om te verzorgen. Kindertandheelkunde geniet vaak bijzondere aandacht bij tandartsen omdat kinderen vaak angstig zijn en een kindergebit gevoelig is en veel verzorging vergt. Wacht niet te lang en neem uw kind gerust mee naar de tandarts!

Neem uw kind al vroeg mee naar de tandarts

Een goed begin is het halve werk! Is uw zoon of dochter twee jaar oud? En heeft u een controle afspraak bij de tandarts gepland staan? Dan is dit het beste moment om uw kind kennis te laten maken met de tandarts. Vaak is een behandeling op deze leeftijd nog niet nodig, maar de tandarts kan u wel adviseren en voorlichten. Wanneer u vervolgens op tijd begint met controle afspraken voor uw kind(eren), kunnen eventuele problemen tijdig worden behandeld.

De voordelen van het op jonge leeftijd meenemen van  uw naar de tandarts:

  • U kunt voorlichting ontvangen over het melkgebit en poetsinstructies opvragen.
  • Eventuele problemen worden op tijd gesignaleerd en aangepakt, zo bent u uitgebreide behandelingen voor.
  • Kinderen zijn minder bang zijn wanneer het tijd wordt om zelf voor een controle naar de tandarts te gaan. Het naar de tandarts gaan wordt een gewoonte, net als het gaan zitten in de tandartsstoel, de witte jassen en de tandarts die in de mond kijkt.

Verzorging van het melkgebit

Veel mensen denken dat het melkgebit niet goed verzorgd hoeft te worden; het wordt immers toch vervangen door een blijvend, volwassen gebit. Daarbij vinden kinderen tandenpoetsen niet altijd leuk en hebben ouders geen zin om de strijd iedere dag aan te gaan.

Juist voor kinderen is een goede verzorging van de tanden echter heel belangrijk! Een gaatje is zo ontstaan en een slechte verzorging op jonge leeftijd kan grote invloed hebben op het blijvende, volwassen gebit. Met onze poetsinstructies weet u zeker dat de tanden van uw kind niets te kort komen.

Maak een afspraak voor kindertandheelkunde

Uw kind voor het eerst meenemen naar de tandarts? Of meer weten over kindertandheelkunde? Bel of mail gerust naar een van onze vestigingen met een vraag of om een afspraak te maken.